eetkamerstoelen_vinden

De perfecte eetkamerstoelen vinden

Wanneer u op zoek bent naar leuke eetkamerstoelen die perfect passen bij de eettafel, kan het een ingewikkelde kwestie worden. Het aanbod is zo groot dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet! Dat probleem kennen wij, dus vandaar dat wij met behulp van onze kennis en ervaring u de goede weg op willen wijzen. Wij begrijpen dat de eetkamerstoelen die u koopt, lang mee moeten gaan. Niemand wil na een jaar al toe zijn aan nieuwe stoelen. Het moet passen bij het interieur, maar de stoelen moeten ook goed van kwaliteit zijn zodat je er optimaal van kunt genieten.

Tips voor bij het zoeken

Er zijn een aantal stappen waar u naar kunt kijken bij het begin van de zoektocht. Ga deze stappen af zodat u gericht kunt zoeken en niet uiteindelijk bedrogen uitkomt. Uiteraard is het superleuk om een moodboard te maken en te spelen met kleuren, tinten en materiaalsoorten. Wat is het mooist? Welke stijl past het best? Maar wij willen u eerst meenemen naar het technische gedeelte.

Meten 

Het zal u bekend in de oren klinken, maar het moet toch gezegd worden. Meet de eettafel eerst op, voordat u losgaat in de woonboulevard. Het is uiterst belangrijk om de afmetingen zoals de hoogte, lengte en breedte van de tafel op te meten. Houd hierbij in gedachten, dat de afstand van de vloer tot aan de onderkant van het tafelblad het belangrijkste is.  

Zitpositie 

Met de afmetingen van de eettafel kunt u bepalen hoe hoog het zitvlak van de eetkamerstoel moet zijn.  Kies hoeveel ruimte u minimaal en maximaal tussen de onderkant van het tafelblad wilt, ten opzichte van de bovenkant van de benen. De standaardregel is dat er te allen tijde 20cm tussen de zitting van de stoel en de onderkant van de eettafel moet zitten. Mocht dit afwijken dan is het een smaak kwestie. U bepaalt wat u fijn vindt.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Ook kunt u nu een inschatting maken hoeveel stoelen u kunt plaatsten aan de tafel. Heeft u een ovale tafel, ronde of een rechthoekige tafel? Bent u met twee personen of met vijf personen thuis? Het ligt ook aan wat u zelf verwacht bij het indelen van uw eetkamerhoek. De vuistregel is dat er ongeveer 15 cm tussen de stoelen moet zitten zodat iedereen de ruimte kan nemen. 

Het stijlen van de eetkamer(hoek)

Het technische gedeelte is achter de rug. U bent voorbereid dus nu kan de pret beginnen. U kunt nu de creatieve kant bekijken! Welke interieurstijl past bij uw smaak? En past uw smaak bij uw interieur? Het is tijd om alle mogelijkheden te bekijken. Een aantawoonstijlen zijn trendgevoelig, maar nog meer stijlen zijn uiteraard tijdloos. Ook voor het uitzoeken van eetkamerstoelen moet hier rekening mee gehouden worden. Kleuren hangen vaak samen met een interieurstijl.

Een klein overzicht van een aantal voorbeelden van woonstijlen waar u uit kunt kiezen:

  • Bohemian

  • Industrieel

  • Landelijk

  • Modern 

  • Retro

  • Romantisch

  • Scandinavisch

Een bruikbare tip hierbij is ook het mixen van stijlen, materialen en tinten. Hierbij zet u verschillende eetkamerstoelen aan tafel. Door de variatie zult u minder snel uitgekeken raken op het interieur.  

Proefzitten 

Het proefzitten is misschien wel één van de belangrijkste voorbereidingen die u kunt treffen. Meestal lijkt het in het begin goed en comfortabel, maar pas na een tijdje zitten in verschillende houdingen en posities komt u erachter of het naar smaak is. Voelt het zitvlak comfortabel? Kunt u met beide voeten plat op de grond zitten? Kunt u ook een beetje comfortabel achteruit of onderuit zitten? Stel de kritische vragen. En ook zeker niet onbelangrijk, past dit materiaal bij uw gezinssituatie? U kunt de allermooiste stoel hebben gevonden, maar wellicht is dit geen goede match met uw grote Berner sennen hond, of uw 2 kleuters die rondrennen. Is uw eetkamertafel tevens ook uw kantoor? Let dan goed op dat de stoelen u genoeg steun geven. Ga dus ook voor praktisch.

Eetkamerstoelen kopen?

Er zijn dus veel stappen die u het beste af kunt gaan voordat u gaat shoppen. En ook daarna zijn er heel veel keuzes. Twijfelt u? Heeft u advies nodig over eetkamerstoelenOnze klantenservice is op meerdere manieren bereikbaar. Wij staan voor u klaar en helpen u graag verder.