soorten_stoelen

Soorten stoelen voor de eetkamer

Een stoel behoort tot de oudste meubelstukken ter wereld. U kunt zich voorstellen, dat er door de jaren heen een heleboel verschillende soorten stoelen zijn ontworpen. Van troon tot barkruk, zitmeubelen blijven ons bezighouden. Ook zullen de verschillende ontwerpen en stijlen ons doorgaans verrassen. Bent u benieuwd naar de soorten stoelen die u voor uw eetkamer of eethoek kunt gebruiken? Furnihaus is gespecialiseerd in eetkamerstoelen. Het team bestaat uit experts die u graag adviseren en informeren. Lees hier verder over diverse stoelen.

Verschillende soorten stoelen

Verschillende vertrekken binnen uw woning vragen om een ander gebruik van zitmeubelen. Zo kiest u uiteraard geen krukstoel om voor de tv te gaan zitten en kiest u geen fauteuil om aan de eettafel te schuiven. Iedere soort stoel heeft een eigen functie. Van wiegstoel tot eistoel, de designs waar u uit kiezen zijn ontelbaar! Wat een luxe en wat een mogelijkheden! Duik daarom in de wereld van verschillende soorten stoelen om erachter te komen welke soort stoelen bij uw wensen past.

 verschillende_soorten_stoelen

Soorten stoelen voor de eetkamer

Uiteraard ten eerste onze specialiteit: de eetkamerstoel. Deze zitmeubelen hebben een belangrijke functie te vervullen aan de eettafel. Een eetkamerstoel hoort comfortabel aan te voelen. Ook hoort deze stoel ervoor te zorgen u door middel van uw zithouding, aanwezig bent. Bovendien is het belangrijk dat de stoel gemakkelijk onder de tafel doorgeschoven kan worden wanneer u voor het eten, uzelf wilt aanschuiven. Omdat deze stoel functioneel voor tijdens het eten hoort te zijn, is het daarnaast ook belangrijk om de maten ten opzichte van de eettafel goed op elkaar af te stellen. Om optimaal te kunnen genieten van uw eetkamerstoel, kunt u verschillende kenmerken naar wens kiezen. Denk hierbij aan eetkamerstoelen met armleuning, eetkamerstoelen zonder armleuning of een meer kruk design. Daaraan sluitend kunt u kiezen uit een ruim palet van diverse materialen en kleuren, gecombineerd met een interieurstijl naar keuze.

Eetkamerstoelen zonder armleuning

Het is een kleine aanpassen, maar het verschil van armleuningen maakt enorm veel verschil. Dit design is ideaal voor een eettafel met een brede tafelregel. Bovendien geeft het een ruimtelijk gevoel omdat optisch meer ruimte rondom de stoel is. Een eetkamerstoel zonder armleuning biedt u op een andere manier de nodige comfort bieden, dan een eetkamerstoel met armleuning. Daarnaast biedt deze variatie het voordeel dat het aanschuiven van de eetkamerstoel een stuk gemakkelijker zal zij door de ruimte boven het zitvlak.

eetkamerstoelen_met_armleuning

Eetkamerstoelen met armleuning

Het comfort dat een eetkamerstoel met armleuning biedt, is vooral armsteun, natuurlijk. Vanwege de armleuningen, zult u een andere zithouding aannemen, dan dat u zou aannemen met een eetkamerstoel zonder armleuning. Zo kunt u gemakkelijk uw armen laten rusten. Een ander voordeel van deze variatie, is dat het u de kans geeft meer gebruik te maken van materiaalverschillen. Dit zal de uitstraling positief beïnvloeden.

Schoolstoelen

Deze bekende stoel is een eyecatcher binnen een interieursamenstelling. Deze aandachtstrekker wordt zeker opgemerkt doordat deze schoolstoel nostalgie en interesse opwerkt. Het tijdloze design is ook door de moderne designers opgepikt en in een modern jasje gestopt. Voorzien van een trendy design en comfortabele zitting bestaande uit verschillende soorten materialen zoals kunststof, fluweel, leer of microvezel. Zo is deze stoel ideaal voor iedere interieurstijl.

Kuipstoelen

Een kuipstoel brengt een hip en vlotte uitstraling aan het geheel. Bovendien profiteert u van ergonomisch zitgemak. Doordat de zitting een daadwerkelijke kuipvorm heeft, is een comfortabele zitting gegarandeerd. Binnen het geheel kunt u creatief zijn door materialen of kleuren te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld roze eetkamerstoelen combineren met zwart of groene eetkamerstoelen om een extra speels effect aan uw eetkamerinterieur toe te voegen. Tot slot is een kuipstoel multifunctioneel, want een kuipstoel past ook heel goed bij een bureau. Ook kun je een kuipstoel gemakkelijk bij je woonkamer inrichting voegen wanneer u extra zitplaatsen nodig heeft.

buisstoel

Buisstoel

Een zogeheten buisframe stoel biedt een zeer luxe en stijlvolle look voor diverse interieurstijlen. Daarbij profiteert u van de mogelijkheid om meer karakter toe te voegen door middel van verschillende materiaalkeuzes. Dit design onderscheidt zich door het bijzondere onderstel. Door het onderstel dat in een sierlijke patroon in elkaar door loopt, heeft u geen stoelpoten. Dit onderstel wordt een sledepoot genoemd en bestaat meestal uit metaal of chroom materiaal. Het zal een ruime en frisse sfeer creëren. Net zoals een kuipstoel is een kuipstoel ook multifunctioneel, want een kuipstoel past ook heel goed bij een bureau. Daarbij kun je een kuipstoel gemakkelijk bij je woonkamer inrichting voegen wanneer u extra zitplaatsen nodig heeft voor eventueel bezoek.

Design stoelen

Design eetkamerstoelen is bestemd voor degene stoutmoedige durfal. Past een functionele eetkamerstoel voorzien van een stijlvol, artistiek design bij u? Dan kunt u zichzelf onderdompelen in de wereld van kunst en cultuur, gecombineerd met zitmeubelen. Laat u verrassen door de verschillende invloeden vanuit iedere hoek van de wereld. Amerikaanse, Europese, Oosters en Oriëntale designers voorzien liefhebbers van de mooiste creaties.

 eetkamerstoelen_kopen

Eetkamerstoelen kopen

U kunt de perfecte eetkamerstoel bij Furnihaus vinden. Wij bieden een prachtig assortiment van een brede selectie eetkamerstoelen. Gaat uw smaak uit naar een vintage look of toch meer richting industrieel chic? Of bent u misschien op zoek naar landelijke trends? Onze selectie is ingericht om de interieurtrend die het beste bij u en uw gezin past, werkelijkheid te laten worden bij u thuis. Shop snel en gemakkelijk uit onze webshop! Voor advies en informatie kunt u vrijblijvend contact met onze klantenservice opnemen.